March 13 Virtual CE Festival
RNs, RTs and all Cardiovascular Technologists (RCIS, RCES and all CCI credentialed professionals included) can earn 6.0+ contact hours of continuing education by attending the Alliance of Cardiovascular Professionals' Virtual CE Festival Saturday, March 13!
Register and attend complete sessions to earn credit—drop-in or drop-out on your schedule, from your home. Plus, pay what you think is fair.
Access instructions sent with registration confirmation.
An Alliance of Cardiovascular Professionals virtual continuing education event offering 6.0+ contact hours of continuing education for registered nurses, radiologic technologists and all cardiovascular technologists (RCIS, RCES and all CCI-credentialed professionals included) across cardiac care specialties.
This widely appealing and cross-disciplinary program for non-physician professionals working in various cardiology specialties offers up-to-date insight into the latest devices for cardiac rhythm management, the latest science in TAVR and its impact on practice, clinical management of patients co-presenting with diabetes and cardiovascular disease, important connections between dental health and heart health, as well as cardiovascular service line management insight into how burnout impacts care quality and how a clinical ladder can help reduce burnout, turnover and improve quality for organizations.
Features outstanding faculty from Sentara Rockingham Memorial Hospital, Harrisonburg Family & Cosmetic Dentistry, and Atrium Health.
- participants will learn how latest TAVR science impacts practice
- participants will be able to describe how latest devices help patients in need of cardiac rhythm management
- participants will learn specific considerations for patients co-presenting with diabetes and cardiovascular disease
- participants will be able to identify warning signs and impact of dental health on heart health
- participants will be able to describe how burnout impact care quality, and practical tools to build caregiver resilience
- participants will learn how an innovative clinical ladder may impact care quality and cardiovascular service line management
Program is preliminary, subject to change and pending CE approval.
|8:00AM||15min||ACVP Update||Peggy McElgunn, Esq.; ACVP|
|8:15AM||60min||What's New in Device-land||Beth Poore-Bowman, FNP-C; Sentara RMH|
|9:15AM||60min||The Correlation between Dental Health and Heart Health||Dr. Mario DeNicola, DDS & Dr. Monisha Khanna, DDS; Harrisonburg Family & Cosmetic Dentistry|
|10:15AM||60min||Healthcare Professional Burnout and Care Impact||Dr. Robert Lancey, MD; Sentara RMH|
|11:15AM||60min||Advancements in Diabetes Management in Cardiovascular Disease||Julie Pierantoni, RN, MSN, CDE; Sentara RMH|
|12:15PM||30min||Lunch Break||ACVP Staff|
|12:45PM||60min||TAVR: Overview, Work-up and Updates||Dr. Matthew Cauchi, DO & Laura Seavy, PA-C; Sentara RMH|
|1:45PM||60min||Topic TBD||Linda Paxton, BSN, MBA; Director Cardiovascular Services at Bon Secours Richmond Health System|